20 september 2014
09:00

Hässelby SK FF 4

Referat: IF Brommapojkarna 3 - Hässelby SK FF 4

Gråmulen lördag morgon, 13-14 grader varmt och match mot Hässelby. Dags för revansch efter förra söndags storförlust.
Redan i 1:a minuten kommer HSK fram och avslutar men Joel i mål räddar till hörna. Direkt efter hörnan skapar vi ett anfall där Lucas skjuter över. Vi har ett väldigt fint passningsspel och killarna litar på varandra. I 6:e minuten spelar Einar och Oskar fint fram Filip, men skottet går över. Två minuter senare spelar Oskar fram Filip men han skjuter utanför och i samma minut spelar Adam fram Oskar som nickar precis utanför. Nu spelar vi väldigt fin fotboll. I 10:e minuten får Joel visa att han inte står och sover. HSK får en hörna som blir farlig men Joel är vaken och räddar. Sedan börjar en VÄLDIGT bra period för oss. I 11:e minuten går Malcolm hårt men regelrätt in i en närkamp, vinner bollen och avslutar snyggt till 1-0. Tre minuter senare får vi en hörna. Einar slår den perfekt på bortre stolpen där Oskar står och han kan enkelt nicka in 2-0. Minuten senare bryter Filip ett uppspel och sätter dit 3-0. I 16:e spelar Oskar fram Filip men avslutet går över och två minuter senare fryter Filip igen och sätter dit 4-0. Nu flyter spelet på väldgit bra och kapten Moen bryter ett HSK anfall på mittplan och avancerar fram mellan två backar och sätter dit 5-0 med en tåfjutt. I samma minuter bryter sedan Adam ett anfall på högersidan, rundar sin försvarare och avslutet går in i bortre krysset. 6-0 är ett faktum och det är också paussiffrorna.
I andra fortsätter vi spela lika bra som i första. Lucas skjuter men målvakten gör en kanonräddning till hörna och Malcolm har sedan ett avslut utanför. I 5:e minuten nickpassar Oskar fram Filip men skottet går utanför. I samma minut kommer HSK upp men skottet går över. Några minuter senare får Joel visa att han är alert och på ett friläge kastar han sig ner framför fötterna på anfallaren och räddar till hörna. Mycket imponerande. I 10:e minuten kopierar Adam sin insats från slutet på första. Brytning och avancemang på högerkanten och sedan ett distinkt avslut som denna gången går stolpen in i bortre krysset. 7-0 till oss men vi slår inte av på takten. Minuten senare har Lucas ett mycket bra avslut men HSK målvakten gör en superräddning nära krysset. Det var en såkallad "tv-räddning". I 15:e får en hörna som slås kort och vi har ett fint passningsspel där tillslut Oskar skjuter över. Med två minuter kvar jobbar Lukas M hårt och vinner bollen men avslutet går utanför.

Matchen slutar 7-0 men det som värmde allra mest var sättet vi spelade på. Fint passningspel där killarna litar på varandra och ur den synvinkeln är nog detta en av de bästa matcherna vi har gjort.